Acne behandeling door professionele acne specialist

 

Wat is acne?

Puistjes, mee-eters, oneffenheden: iedereen heeft er weleens last van. Maar wat als u hier dagelijks last van heeft? Acne is een van de meest algemeen voorkomende aandoeningen bij de mens, waarbij de talgklieren voortdurend ontstoken zijn 

 

Kenmerken van Acne

witte- en zwarte mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels),bultjes (noduli),onderhuidse ontstekingen,littekens 

 

Hoe ontstaat de Acne?

Acne ontstaat door een ontsteking van de talgklieren (talgklierfollikels). In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige, open mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen, gesloten mee-eters (witte comedonen). 

De talg ophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt deze uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. 


Acne behandelingen worden door zorgverzekeraars vergoed!

Bij het declareren van acne behandelingen wordt het eigen risico niet aangebroken. Wilt u weten hoeveel behandelingen uw zorgverzekeraar vergoed? Wij kijken dit graag voor u na.

 

Acne behandeling

De behandeling van acne is erop gericht om verergering en daardoor lelijke littekenvorming te voorkomen. Iedere huid met acne is anders, daarom wordt er per huid een individueel behandelplan opgesteld. Met andere woorden: de behandeling voor acne wordt op maat gemaakt. In principe is dit mogelijk voor elke soort acne en vorm van acne littekens door het combineren van de onderstaande behandelmethoden.

 

Acne behandeling - huid reiniging

De acne reiniging zuivert uw huid en normaliseert het te veel aan talg en dode huidcellen. Het verwijdert alle zichtbare oneffenheden en puistjes. De huid is rustig, voelt glad en ziet er weer gezond uit.
 

Prijs: €40,-

 

Acne behandeling –  Dieptereiniging van de huid

 

Chemische peelings

De chemische peeling pakt talg en dode huidcellen aan de oppervlakte aan en voorkomt daarmee acne verstoppingen. Er zijn verschillende peelings mogelijk. De beste resultaten worden verkregen met peelings op basis van glycolzuur (fruitzuurpeeling), salicylzuur en/of medische peeling.

Prijs: €45,-

 

Acne behandeling - diepe acne littekens

 

 

 

 

 

 

(Het resultaat verschilt per persoon)

 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor acne littekens. Kleine, oppervlakkige acne littekens worden behandeld met microdermabrasie of een medische peeling.

 

Mikrodermabrasie

Prijs: €40,-